Presentació

Foto de Qui Som

ISABEL BONET
Sabadell, 1962. Restauradora i conservadora de bens mobles, especialitzada en pintura i moble. Des de fa més de 25 anys, ha treballat i fet estudis i diferents tallers de belles arts i de pintura decorativa. A l’any 2005 inicia cursos formatius a l’escola de Conservació i Restauració d’obres d’art ECORE, i obra el seu taller al carrer Sant Quirze de Sabadell. La seva inquietud per ampliar l’oferta als seus alumnes la porta a obrir aquest nou centre, aquesta vegada als ravals de Sabadell.
És la directora artística del centre.

MONTSE GARRIGA
Sabadell, 1962. Llicenciada en Història i en Biblioteconomia i Documentació, comença les seves activitats professionals com a documentalista per exposicions i publicacions, i realitza treballs per a museus, arxius i biblioteques. Després d’uns anys treballats al món de l’empresa, decideix assumir nous reptes i orienta de nou els seus interessos formatius i de treball vers el món del llibre, el paper i la fotografia antiga.
És la directora d’estudis i gestió organitzativa del centre.

L’ESCOLA

Oferim cursos anuals d’especialitat, i tallers monogràfics d’arts manuals i d’ofici. Ens interessa molt especialment l’artesania entesa com a eina de preservació i difusió del patrimoni cultural i que combina l’art i la tradició.

  • Cursos de conservació i de restauració d’art: aprendre a tractar tot tipus d’objectes i de materials: peces de fusta, pintura, metall, paper, escultura, ceràmica, vidre, guix... Es tracta d’allargar la vida de l’objecte aplicant un seguit de tècniques, tot respectant el seu aspecte original, el seu significat artístic i la seva història.
  • Tallers de restauració creativa i de reciclatge decoratiu: totes les peces que ens agradin o ens estimem poden ser restaurades o reciclades. Es tracta de donar una segona vida als objectes del passat, aplicant les tècniques tradicionals per actualitzar l’ús de la peça o bé, reconvertir-les en altres elements creatius i decoratius.
  • Treballs d’arts manuals i d’ofici: aplicar en el nostres treballs les tècniques de les belles arts i dels oficis artesans com la ceràmica, l’escultura, la pintura, el dibuix, etc. Així com dels oficis artesans del treball del cuir i de la pell, del ferro i altres metalls, de l’art floral, de la saboneria i la cosmètica, de la fusta, del paper, de la pedra, del tèxtil, del vidre, del vitrall, de les arts del llibre (enquadernació, il·lustració, edició), de la fotografia, de la costura, de la joieria, de l’art de tenyir paper i roba, entre molts altres.

EL TALLER

Fem restauracions de mobles antics, així com de pintures, d’escultures i d’altres peces artístiques, per encàrrec, sota pressupost i sense compromís. Apliquem les tècniques de conservació i de restauració més adients, sota els criteris ètics de respecte pels materials i les tècniques originals de cada peça. Si el desig es donar a les peces un valor decoratiu, s’hi poden aplicar tècniques de decapats, de policromies, de daurats, de marbrejats, de decoupage, de cottage... També fem treballs artístics per a celebracions.

BREU RESSENYA HISTÒRICA

Ravals Taller, escola d’arts i oficis, està situat al centre de Sabadell, a l’antic barri del ravals del segle XVIII, just on la vila medieval va començar a créixer fora muralles, donant lloc a dos carrers amb aquest nom: el raval de dins i el raval de fora, i formant una illa central de cases. La finca que ocupa el nostre taller és al mig de l’illa dels carrers dels ravals que encara ara perduren del Sabadell antic.

Ravals Taller

Volem ser un referent a Sabadell de la trobada entre la tradició i la modernitat en el món de les arts i dels oficis. I per això oferim tallers d’oficis artesanals i de tècniques artístiques, on treballant amb les mans, aconseguirem que aquells objectes creats, perduts, retrobats o conservats siguin una expressió de la nostra creativitat.

No comencem de zero. Aquest taller és la continuïtat de la feina feta pel Taller-Escola de Restauració d’Art Isabel Bonet, qui amb més de deu anys dedicats a les belles arts i a la restauració d’art al carrer Sant Quirze, cantonada plaça Marquilles, va iniciar el camí de treballar perquè es mantinguin vives les activitats artesanals.

Amb aquesta mirada als ravals d’abans, t’esperem als ravals d’ara. Volem compartir experiències i fer de Ravals Taller un nucli de creativitat i de nous somnis.