Què Fem

L’ESCOLA

Oferim cursos anuals d’especialitat, i tallers monogràfics d’arts manuals i d’ofici. Ens interessa molt especialment l’artesania entesa com a eina de preservació i difusió del patrimoni cultural i com a disciplina que combina l’art i la tradició. Destaquem:

  • Cursos de conservació i de restauració d’art: aprendre a tractar tot tipus d’objectes i de materials: peces de fusta, pintura, metall, paper, escultura, ceràmica, vidre, guix... Es tracta d’allargar la vida de l’objecte aplicant un seguit de tècniques, tot respectant el seu aspecte original, el seu significat artístic i la seva història.
  • Tallers de restauració creativa i de reciclatge decoratiu: totes les peces que ens agradin o ens estimem poden ser restaurades o reciclades. Es tracta de donar una segona vida als objectes del passat, aplicant les tècniques tradicionals per actualitzar l’ús de la peça o bé, reconvertir-les en altres elements creatius i/o decoratius.
  • Treballs d’arts manuals i d’ofici: aplicar en els nostres treballs les tècniques de les belles arts i dels oficis artesans com la ceràmica, l’escultura, la pintura, el dibuix, etc. Així com dels oficis artesans del treball del cuir i de la pell, del ferro i altres metalls, de l’art floral, de la saboneria i la cosmètica, de la fusta, del paper, de la pedra, del tèxtil, del vidre, del vitrall, de les arts del llibre (enquadernació, il·lustració, edició), de la fotografia, de la costura, de la joieria, de l’art de tenyir paper i roba, entre molts altres.

Per saber-ne tots els detalls visita el nostre apartat de CURSOS o bé MONOGRÀFICS.

EL TALLER

Fem restauracions de mobles antics, així com de pintures, d’escultures i d’altres peces artístiques, per encàrrec, sota pressupost i sense compromís. Apliquem les tècniques de conservació i de restauració més adients, sota els criteris ètics de respecte pels materials i les tècniques originals de cada peça. Si el desig es donar a les peces un valor decoratiu, s’hi poden aplicar tècniques de decapats, de policromies, de daurats, de marbrejats, de decoupage, de cottage... També fem treballs artístics per a celebracions.

Pots trobar més informació a l'apartat de PROJECTES.