CURS – ARQUEOLOGIA MUSICAL – VEUS DE FANG – 2 de maig – Nou !

Curs d'arqueologia musical

VEUS DE FANG

Tècniques de fabricació d'instruments prehispànics de ceràmica

Modalitat i objectius del curs:

El curs constarà de 8 classes pràctiques de 2 hores de durada en què els alumnes podran aprendre les tècniques i mètodes de fabricació dels instruments sonors de ceràmica fabricats per diverses cultures prehispàniques, des dels més senzills fins als més complexos.

Així, els alumnes tindran l'oportunitat de conèixer i utilitzar les tècniques i eines emprades en unes de les produccions ceràmiques prehispàniques més elaborades, així com d'adquirir els coneixements per a la fabricació d'aquestes peces. En finalitzar el curs, cadascun haurà fabricat diversos xiulets, una o dues ocarines, una ampolla xiuladora simple i una ampolla xiuladora doble.

De la mateixa manera, s'aportarà contingut teòric sobre la disciplina coneguda com a "arqueologia musical" o "arqueologia del so", donant a conèixer de forma senzilla les seves línies teòriques i metodologia de treball, així com la seva importància als estudis arqueològics i històrics.

Organització de les classes:

Classe 1: Introducció teòrica

-Xiulets simples – Construcció de xiulets globulars, xiulets globulars amb filtre, xiulets globulars filtre i forats de digitació, i xiulets zoomorfs.

-Objectius: familiaritzar-se amb els principis bàsics de la producció de so als xiulets prehispànics i les tècniques necessàries per fabricar-los.

Classe 2: Ocarines – Construcció d'una o diverses ocarines pentatòniques

Finalitat: perfeccionament de la tècnica per a la construcció d'instruments sonors i adquisició de coneixements d'ajustament i afinació.

Classes 3, 4 i 5: Ampolles xiuladores simples – Construcció d'una ampolla xiuladora simple amb càmera de ressonància. modelatge, acabats i decoració.

Finalitat: familiarització amb les tècniques de modelatge dels recipients en ceràmica prehispànica i el funcionament i fabricació de cambres de ressonància.

Classes 6, 7 i 8: Ampolles xiuladores dobles – Construcció d'una ampolla xiuladora doble amb càmera de ressonància. Teoria, modelatge, acabats i decoració.

Finalitat: perfeccionament de les tècniques de modelatge i dels coneixements tècnics per a la fabricació d'aquest instrument sonor complex.

   

Professor: Santiago Faro, graduat en Història a la Universitat de Saragossa amb menció d'honor al Treball Final de Grau: "Paisatges Sonors de la Hispània Cèltica: fonts per a l'estudi de la música i el so a la II Edat del Ferro peninsular". Màster en Arqueologia Prehistòrica de la Universitat Autònoma de Barcelona amb especialització en anàlisi tecnològica i funcional de ceràmica prehistòrica. Sis anys d'experiència en treballs arqueològics de camp col·laborant amb una gran quantitat d'equips nacionals i internacionals, així com nombrosos treballs en activitats de didàctica arqueològica. Formació com a ceramista a diversos cursos d'arqueologia experimental i una experiència personal de més de quatre anys fent treballs d'experimentació arqueològica al voltant de la producció ceràmica. Creació i desenvolupament de A mà. Reproduccions arqueològiques.

Adreçat a adults.

Per més informació escriu-nos a : info@ravalstaller.cat

Impartit per:

Santiago Faro

DURACIÓ

2 mesos / 8 sessions de 2 hores / Total 16 hores / 170€ material inclòs

NOMBRE DE PARTICIPANTS

Places limitades

DATES

del 2 de maig al 27 de juny.

HORARIS

els dilluns de 19 a 21h.

LLOC

RAVALS TALLER escola d'arts i oficis - Raval de Dins, 32 Sabadell

INSCRIPCIÓ

 

* Enviant la inscripció estàs acceptant la nostra política de privacitat.

Per a més informació: info@ravalstaller.cat

telèfon 93 854 43 25

              RAVALS TALLER             

- Isabel Bonet -
Escola d'arts i oficis

Raval de Dins, 32
08202 Sabadell (Barcelona)
Tel. 93 854 43 25
E-mail: info@ravalstaller.cat

Horari: de dilluns a divendres de 10-13h i de 16-20h.

Política de Cookies · Política de privacitat · Avís legal
© 2016-2021 Ravals Taller

Subscriu-te al butlletí

Enviem un butlletí mensual infomant de les nostres activitats. 

Gràcies per subscriure't al nostre butlletí.