QUI SOM
Isabel Bonet
Sabadell, 1962. Restauradora/conservadora de béns mobles, especialitzada en restauració pictòrica i moble des de fa més de 25 anys. En la seva formació, de ben jove s’inicia en les Belles Arts, en estudis de diversos pintors/artistes reconeguts localment, amb notable influència d’en Joan Bermúdez. Ha treballat i realitzat estudis a diferents tallers de belles arts i de pintura decorativa. L’any 2005 inicia cursos formatius a l’Escola de Conservació i Restauració d’Obres d’Art ECORE, i seguidament obra el seu taller al carrer Sant Quirze de Sabadell. La seva inquietud per ampliar l’oferta als seus alumnes la porta a obrir finalment aquest nou centre als Ravals de Sabadell.
És la directora del Centre, directora artística de l’escola i responsable del taller de restauració i conservació de l’àrea de moble i objectes artístics.
Sara Galofre
Barcelona, 1988. Artista Visual i Directora Creativa.
Vinc del món de la moda, encara que sempre he estat involucrada d’alguna manera en l’art i el disseny. Després de la meva experiència com a cocreadora de la marca d’accessoris BET Barcelona, em vaig sentir desencantada amb els valors de la indústria de la moda i vaig sentir la necessitat d’arrencar el meu projecte artístic. La meva obra busca a explorar els cànons de bellesa, la identitat de gènere i la representació de la figura segons els estàndards imposats per la societat, en diferents mitjans i tècniques mixtes. Les meves passions són crear i aprendre i ho faig constantment. Tinc un Postgrau en Il·lustració Creativa i Tècniques de Comunicació Visual a EINA i un Màster en Direcció d’Art i Estratègia de Comunicació a Elisava, a més de la meva formació en Disseny de Moda i Brànding. Em fascina aprendre coses noves i embarcar-me en projectes de tota mena. Compagino la meva obra amb l’ensenyament, que em permet transmetre la meva passió per la pintura i la creativitat.
Mireia Sariol
Sabadell, 1967. Ceramista, taller propi familiar des de 1984. Taller artesà dedicat a la creació i producció de figures en miniatura, on aprèn l’ofici de molt jove. Realitza cursos a l’escola Massana i a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal. L’any 2013 s’incorpora com a professora de ceràmica al Taller de Restauració Isabel Bonet de Sabadell. En aquells moments també imparteix classes al Taller de Ceràmica de l’Ajuntament de Barberà de Vallès. La seva passió per difondre la ceràmica l’ha portat, a realitzar micro-tallers de ceràmica en diferents Escoles de primària de la nostra comarca.
FIRES I EXPOSICIONS
Fira d’artesania dels Artesans d’Olot a Barcelona, Fira de la Ceràmica de Sabadell, Fira d’Artesans de Mollet, Fira de la ceràmica de la Galera, FIRART Sta. Perpètua de la Mogoda, F.A.N.S.A. Fira artesanal de Nadal de Sabadell, Mostra moguda a Sta. Perpètua de la Mogoda, Exposició “TASTETS” espai Àgora, Exposició col·lectiva “vuit ceramistes”, Espai Ventura.
Nerina Villegas
Santa Coloma de Queralt, 1993.
- Grau en conservació i restauració de document gràfic, especialitzada en document i obra gràfica. ESCRBCC 2013-2020.
- Grau superior laboratori d’anàlisis i control de qualitat Escola Joan Pelegrí 2015-2018.
- Batxillerat Escola d’Art d’Eivissa 2011-2013.
- IGCSE &A’levels. Moma Internacional College 2009-2011.
Marc Perea
Sabadell, 1979. Fuster-Ebenista. Des de ben petit la fusteria ja m’havia cridat l’atenció i a mesura que em feia gran veia que amb aquest ofici em podria guanyar la vida i passar-m’ho molt bé treballant-hi.
La Formació professional la vaig cursar a l’Escola Industrial d’Arts i Oficis de Sabadell, on vaig titular-me en FP1 de primer grau, cursant dos anys d’aprenentatge per tenir coneixements de fusteria i on posteriorment cursaria els tres anys següents la formació de FP2 de grau mitjà, on vaig adquirir la formació d’ebenisteria especialitzada en la fabricació del moble i acabats, combinant amb la decoració d’interiors. Molta teòrica, molt de dibuix lineal i pràctiques van fer una bona formació per començar a treballar en diferents tallers de fusteria, fent tota mena de tasques de l’ofici.
Actualment, disposo d’un petit taller de fusteria, on actuo com autònom gestionant així un petit negoci proper amb el client, per construir projectes de fusteria i ebenisteria.
Passats uns bons anys agafant experiència, se’m va brindar l’oportunitat de fer aquest curs d’ofici i artesania a l’escola Ravals Taller, on hi puc transmetre als alumnes les meves experiències i coneixements d’aquest ofici tan complex.
Laia Soler
Arenys de Mar, 1977. Sóc cal·lígrafa des del dia que vaig fer els meus primers tallers amb en Keith Adams, l’Amanda Adams i l’Oriol Miró. Però vaig descobrir les lletres molts anys abans gràcies al meu pare, en Ramon Soler. Sèiem junts i copiàvem lletres. I continuo copiant manuscrits i pedres, exercici vital bàsic per al meu benestar emocional i professional. Fer lletres a mà, també m’ha despertat l’interès per la tipografia, fet que em va portar a cursar el màster de Tipografia Avançada d’Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. He donat classes de cal·ligrafia a les escoles Elisava, BAU i IED. I actualment sóc una de les professores al Curs General de cal·ligrafia de CaligrafiaBarcelona.
També som…
Tots els nostres col·laboradors i talleristes que durant l’any venen a oferir-nos els seus serveis relacionats amb el món del treball manual.
En aquest exercici 2021-2022, seguirem comptant amb Clàudia Fité – Lutier professional i Maria Boix – Antiquaris i Marxants d’Art. I s’incorporen a l’equip: en Xavi Ruano – per la Talla de Fusta, en Francesc Valls – Encordador, Arantxa Gracia – Pintura sobre Seda, Rosa Obiols – Pintura Medieval, Maite Nicolás – Cosmètica Natural, Inés Velasco – Mosaic, Mireia Gasull – Macramé, Clara Barceló – Art Floral, Santiago Faro – Reproducció Ceràmica Arqueològica, Maria Escura – Cistelleria, Sara Vegas – Estampació Tèxtil i Mireia Bonet – Historiadora d’Art.
Esperem que en les propostes que us presentem enguany, hi trobeu la que s’ajusti a les vostres necessitats i preferències, i a la vegada, que si en teniu alguna de diferent per oferir-nos, estarem encantades de poder acollir la vostra iniciativa i programar-la al nostre centre.
Truca’ns, vine o escriu-nos.