QUI SOM

 

 

 

Isabel Bonet

Sabadell, 1962. Restauradora/conservadora de béns mobles, especialitzada en restauració pictòrica i moble des de fa més de 25 anys. En la seva formació, de ben jove s’inicia en les Belles Arts, en estudis de varis pintors/artistes reconeguts localment, amb notable influencia d’en Joan Bermúdez. Ha treballat i realitzat estudis a diferents tallers de belles arts i de pintura decorativa. A l’any 2005 inicia cursos formatius a l’Escola de Conservació i Restauració d’Obres d’Art ECORE, i seguidament obra el seu taller al carrer Sant Quirze de Sabadell. La seva inquietud per ampliar l’oferta als seus alumnes la porta a obrir finalment aquest nou centre als Ravals de Sabadell.
És la directora del Centre, directora artística de l’escola i responsable del taller de restauració i conservació de l’àrea de moble i objectes artístics.

 

Cristina Aguilera

Granollers, 1990. Il·lustradora, va cursar els seus estudis a l’Escola Joso de Barcelona, especialitzada en còmic e il·lustració, on va aprendre tècniques de dibuix i pintura molt variades, des de còmic Manga, fins a aquarel·la realista, passant per il·lustració digital o disseny gràfic.
La seva versatilitat l’ha portat a treballar pel sector editorial creant contes infantils, dissenyant logos, cartells i personatges per petites empreses i agències de publicitat. Es va especialitzar en caricatures per particulars creant productes personalitzats.
També va començar a fer tallers per escoles on explicava a joves i nens que és el món de la il·lustració, fins que, fa uns anys, va decidir ensenyar tot el que havia après a altres persones, compaginar la seva feina d’il·lustradora amb la de professora de dibuix a Ravals Taller.

 

Mireia Sariol

Sabadell, 1967. Ceramista, taller propi familiar des de 1984. Taller artesà dedicat a la creació i producció de figures en miniatura, on aprèn l’ofici de molt jove. Realitza cursos a l’escola Massana i a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal. L’any 2013 s’incorpora com a professora de ceràmica al Taller de Restauració Isabel Bonet de Sabadell. En aquells moments també imparteix classes al Taller de Ceràmica de l’Ajuntament de Barberà de Vallès. La seva passió per difondre la ceràmica l’ha portat, a realitzar micro-tallers de ceràmica en diferents Escoles de primària de la nostra comarca.

FIRES I EXPOSICIONS
Fira d’artesania dels Artesans d’Olot a Barcelona, Fira de la Ceràmica de Sabadell, Fira d’Artesans de Mollet, Fira de la ceràmica de la Galera, FIRART Sta. Perpètua de la Mogoda, F.A.N.S.A. Fira artesanal de Nadal de Sabadell, Mostra moguda a Sta. Perpètua de la Mogoda, Exposició “TASTETS” espai Àgora, Exposició col·lectiva “vuit ceramistes”, Espai Ventura. 

 

Magalí Gómez-F. Estrella

Barcelona, 1981. Restauradora-Conservadora especialitzada en obra gràfica, material d’arxiu i fotografia.
Estudis realitzat a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Mobles de Catalunya (ESCRBCC).
Actualment realitzo el màster en Conservació-Restauració de Patrimoni fotogràfic al l’ESCRBCC).
Des de 2014 fins l’actualitat treballo per a diferents museus, arxius i institucions: Centre de Restauració de béns Culturals de Catalunya – Centre de Cultura i Memòria del Born – Museu Nacional d’Art de Catalunya – Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya – Arxiu Nacional de Catalunya – Arxiu del Districte de Sant Andreu – Arxiu Històric Estrella Damm.
Paral·lelament realitzo feines per a particulars (llibreters, col·leccionistes, etc.) al taller privat.
També he treballat com a fotògrafa durant més de 10 anys: fotografia d’estudi, de producte i reportatge.
Els estudis de fotografia els vaig realitzar a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (Escola Industrial).
He realitzat diversos cursos: Vitralls – Enquadernació – Conservació-Restauració (document/fotografia).
M’agrada tot allò que tingui relació amb la creació artesanal, combinació de diferents materials i tècniques.
Tinc molta curiositat per com es poden alterar i, en conseqüència, degradar els objectes i materials que envolten la nostra vida quotidiana, com son els llibres i les fotografies
.

 

Marc Perea

Sabadell, 1979. Fuster-Ebenista. Des de ben petit la fusteria ja m’havia cridat l’atenció i a mesura que em feia gran veia que amb aquest ofici em podria guanyar la vida i passar-m’ho molt bé treballant-hi.

La Formació professional la vaig cursar a l’Escola Industrial d’Arts i Oficis de Sabadell, on vaig titular-me en FP1 de primer grau, cursant dos anys d’aprenentatge per tenir coneixements de fusteria i on posteriorment cursaria els tres anys següents la formació de FP2 de grau mitjà, on vaig adquirir la formació d’ebenisteria especialitzada en la fabricació del moble i acabats, combinant amb la decoració d’interiors. Molta teòrica, molt de dibuix lineal i pràctiques van fer una bona formació per començar a treballar en diferents tallers de fusteria, fent tota mena de tasques de l’ofici.

Actualment, disposo d’un petit taller de fusteria, on actuo com autònom gestionant així un petit negoci proper amb el client, per construir projectes de fusteria i ebenisteria.
Passats uns bons anys agafant experiència, se’m va brindar l’oportunitat de fer aquest curs d’ofici i artesania a l’escola Ravals Taller, on hi puc transmetre als alumnes les meves experiències i coneixements d’aquest ofici tan complex.

 

També som…

Tots els nostres col·laboradors i talleristes que durant l’any vénen a oferir-nos els seus serveis relacionats amb el món del treball manual.

En aquest exercici 2021-2022, seguirem comptant amb Clàudia Fité – Lutier professional i Maria Boix – Antiquaris i Marxants d’Art. I s’incorporen a l’equip: en Xavi Ruano – per la Talla de Fusta, en Francesc Valls – Encordador, Arantxa Gracia – Pintura sobre Seda, Rosa Obiols – Pintura Medieval, Maite Nicolás – Cosmètica Natural, Inés Velasco – Mosaic, Mireia Gasull – Macramé, Clara Barceló – Art Floral, Santiago Faro – Reproducció Ceràmica Arqueològica, Maria Escura – Cistelleria, Sara Vegas – Estampació Tèxtil i Mireia Bonet – Historiadora d’Art. 

Esperem que en les propostes que us presentem enguany, hi trobeu la que s’ajusti a les vostres necessitats i preferències, i a la vegada, que si en teniu alguna de diferent per oferir-nos, estarem encantades de poder acollir la vostra iniciativa i programar-la al nostre centre. 

Truca’ns, vine o escriu-nos.

              RAVALS TALLER             

- Isabel Bonet -
Escola d'arts i oficis

Raval de Dins, 32
08202 Sabadell (Barcelona)
Tel. 93 854 43 25
E-mail: info@ravalstaller.cat

Horari: de dilluns a divendres de 10-13h i de 16-20h.

Política de Cookies · Política de privacitat · Avís legal
© 2016-2021 Ravals Taller

Subscriu-te al butlletí

Enviem un butlletí mensual infomant de les nostres activitats. 

Gràcies per subscriure't al nostre butlletí.